Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Rond-de-tafelgesprek

donderdag 3 oktober 2024

19:30 - 22:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
dhr. M. Kampman
Toelichting

Ben je geïnteresseerd in een van de onderwerpen en wil je hierover meepraten, kijk dan naar deze mogelijkheden: https://www.raalte.nl/inspreken

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Mededelingen
  3. 4

    Bij elke bijeenkomst is ruimte voor inwoners om een niet-geagendeerd onderwerp in te brengen.

  4. 5

    Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail hebben de ambitie om alle 180 openbaar toegankelijke Niet Actief Bewaakte Overwegen (NABO's) op te heffen. Op landgoed 't Rozendael in Heino is zo'n type overweg aanwezig. ProRail heeft het initiatief genomen deze overweg op te heffen en heeft een aanvraag ingediend om een zogenaamde wandelbuis te realiseren ter vervanging van de NABO. Hiervoor moet het bestemmingsplan aangepast worden. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven voor de afwijking van het bestemmingsplan.

  5. 6

    In maart 2024 heeft de gemeenteraad besloten een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (vvgb) af te geven voor de afwijking van het bestemmingsplan ten behoeve van wijzigingen aan het in 2020 vergunde zonnepark aan de Kanaaldijk Zuid te Heino. De ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de ontwerp omgevingsvergunning hebben 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ingediend.  De zienswijzen geven geen aanleiding de ontwerpstukken aan te passen. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de reactienota zienswijzen Kanaaldijk Zuid vast te stellen en een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de afwijking van het bestemmingsplan.

  6. 7

    Binnen de gemeente Raalte is er een groeiend besef dat biodiversiteit onmisbaar is. Het behouden, herstellen en versterken van biodiversiteit is van groot belang voor de toekomstbestendigheid en leefbaarheid. in het beleidsplan is opgenomen wat we als gemeente Raalte willen bereiken en hoe we dat kunnen gaan doen. Het beleidsplan is tot stand gekomen met inbreng vanuit de organisatie, de werkgroep groene agenda, het college en de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan biodiversiteit vast te stellen en de inzet van de benodigde middelen af te wegen bij de begroting 2025-2028.

  7. 8

    Om de groene karakteristiek en de ruimtelijke kwaliteit per kern duurzaam te kunnen behouden en te versterken voor de 9 kernen binnen de gemeente Raalte kennen we de zogenaamde groene hoofdstructuur. De nota groenhoofdstructuur uit 2011 is toe aan een actualisatie zodat we beschikken over een actueel toetsingskader. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de nota actualisatie groenhoofdstructuur 2024 met bijbehorende kaarten vast te stellen.

  8. 9
    Sluiting