Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Rond-de-tafelgesprek

donderdag 12 december 2024

19:30 - 22:00
Locatie

vergaderzaal de Gunne

Toelichting

Ben je geïnteresseerd in een van de onderwerpen en wil je hierover inspreken, kijk dan naar deze mogelijkheden: https://www.raalte.nl/inspreken
Gemeenteraad | Gemeente Raalte

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Mededelingen
  3. 3
    Vaststellen agenda
  4. 4

    Bij elke bijeenkomst is ruimte voor inwoners om een niet-geagendeerd onderwerp in te brengen.

  5. 5

    Om tarieven rechtsgeldig te kunnen heffen in 2025 moeten de verordeningen die daar betrekking op hebben voor 31 december 2024 vastgesteld worden. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de belastingverordening OZB 2025 en de 1e wijziging van de legesverordening vast te stellen.

  6. 6

    Er zijn een aantal subsidieaanvragen ontvangen, waarvan de toekenning als gevolg van volumegroei en loon- en prijsontwikkelingen zou leiden tot een overschrijding van de in de begroting 2025 vastgestelde subsidieplafonds minima, mantelzorgondersteuning / vrijwillige thuiszorg en cliëntondersteuning WMO. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de genoemde subsidieplafonds te verhogen, zodat kan worden voorzien in de subsidieaanvragen voor 2025.

  7. 7

    De vastgoedondernemers (de eigenaren van onroerende zaken niet zijnde woningen) in het centrum van Raalte hebben zich verenigd in de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Raalte (WCR) met als doel gezamenlijk met partners te werken aan een sterk centrumgebied. De WCR heeft een meerjarenplan opgesteld waarin hun ambities vermeld staan.  Om dit uit te kunnen voeren wil de WCR een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) oprichten. Om dit te kunnen realiseren dient de gemeenteraad een BIZ-verordening vast te stellen.  Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de Verordening BedrijvenInvesteringsZone 2025-2029 vast te stellen.

  8. 8

    Bij de begrotingsbehandeling 2024 heeft de gemeenteraad middels een motie aan het college gevraagd samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin een plan te maken voor een toekomstbestendig CJG. Het college heeft een onderzoek uit laten voeren waarbij de centrale vraag was op welke wijze het CJG toekomstbestendig gemaakt kan worden. Hierbij is gekeken naar een passende organisatievorm voor het CJG en naar een onderbouwing van de (structurele) middelen die nodig zijn om een efficiënte en kwalitatief goede uitvoering van de dienstverlening te borgen.
    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het onderzoeksrapport en het college opdracht te geven uitvoering te geven aan de in het onderzoeksrapport opgenomen adviezen.

  9. 9

    Tijdens de rond de tafel wordt op verzoek van de gemeenteraad een toelichting gegeven op het samenwerkingsverband RIVUS.

  10. 10
    Sluiting