Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

donderdag 18 juli 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
Dhr. R.J. Zuidema
Toelichting

De vergadering wordt via de livestream uitgezonden en is te bekijken via https://raalte.notubiz.nl/live.

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

 3. 3

 4. 4

 5. 5

  De St. Jozefschool in Nieuw Heeten voldoet niet meer aan de huidige standaard en is toe aan een grondige opknapbeurt. Het voorstel is vernieuwbouw van de bestaande locatie, dat betekent een ingrijpende renovatie van het karakteristieke deel van het huidige schoolgebouw, gecombineerd met beperkte nieuwbouw. Hiermee wordt de St. Jozefschool toekomstbestendig.  Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het projectplan, met de verhoging van het bestaande krediet en met het neerleggen van het bouwheerschap bij het schoolbestuur.

 6. 6

  CBS De Linde in Laag Zuthem is toe aan een opknapbeurt, een upgrade. Naast verduurzaming van het gebouw is er ook sprake van interne aanpassingen, waarmee het gebouw weer toekomstbestendig wordt en geschikt is voor toekomstige onderwijsbehoeften.  Aan de gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het projectplan, met de verhoging van de gekoppelde reserve en met het neerleggen van het bouwheerschap bij het schoolbestuur.

 7. 7

  Tijs Heeten B.V. heeft een aanvraag ingediend voor het uitbreiden van de varkenshouderij Heetenseweg 9a-9c. Hiervoor moeten er o.a. twee nieuwe stallen worden gebouwd. De aanvraag voldoet aan de voorwaarden die college en gemeenteraad met de principemedewerking hebben gesteld. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven om af te wijken van het bestemmingsplan voor de uitbreidingsplannen om een gesloten bedrijfsvoering te realiseren.

 8. 8
  Sluiting